Fractievoorzitter Marga Schoots over de oproep aan het Kabinet voor een kinderpardon.

“Bij ons is de kinderpardonmotie onlangs unaniem aangenomen in de raad. Het initiatief kwam van het CDA, die zitten in de coalitie, wij in de oppositie. Ik vind het zeker niet gek dat wij hier anders naar kijken dan de landelijke politiek.

Jongeren moeten veilig kunnen opgroeien, zeker als je hier bijvoorbeeld al tien jaar woont. Voor ons telt het humane argument. Die kinderen zijn van het land van hun ouders vervreemd en voor hen moet er een oplossing in Nederland komen.

Ik ben zelf moeder, mijn zoon zit bij kinderen uit Syrië en Eritrea op school. Dan krijgen die gezinnen een gezicht. Veel van hen doen ontzettend hun best zich aan te passen. Natuurlijk wordt er ook misbruik gemaakt van ons systeem, daar moet je streng in zijn.

Ik snap dat het voor de staatssecretaris een lastig vraagstuk is, maar binnen de VVD wordt hier verschillend over gedacht. Wat doe je als de uitvoering in de praktijk problemen geeft, ook al staat in het regeerakkoord dat een ruimere regeling niet mag? Dan vind ik bijsturen normaal.

Politiek is niet statisch. Zie de dividendbelasting. Soms weten inwoners het beter dan de overheid zelf. Je kunt het vergelijken met de gele hesjes-beweging. Als steeds meer mensen zich aansluiten, moet er wel beweging komen.”

Lees hier het hele artikel in Trouw: https://www.trouw.nl/democratie/lokale-vvd-fracties-zien-een-ruimer-kinderpardon-wel-zitten-~aee658326/