Blijft goed, Wordt beter.

Eerlijk is eerlijk, wij mogen wonen in een gebied waar anderen op vakantie gaan. Veel bezoekers zeggen dat het in de gemeente Elburg zo mooi en gezellig is. Wij inwoners weten dat natuurlijk al lang, maar het blijft fijn om te horen. Het maakt je ook trots. De bezoekers hebben gelijk: we wonen in een prachtige gemeente. Daarom zijn de meeste mensen in Elburg tevreden. Het is fijn om hier te wonen, te werken en te recreëren. Dat geldt niet alleen voor de vesting, maar zeker ook voor onze dorpen en wijken. Het is fijn om je kinderen hier op te zien groeien. Om in goede gezondheid ouder te kunnen worden.

Toch gaan er ook dingen niet goed, zo eerlijk moeten we ook zijn. Er zijn dingen die echt anders moeten; waar we bezorgd om zijn.

Wij willen dat meer mensen in de gemeente Elburg tevreden kunnen zijn en tevreden kunnen blijven.

Wij spreken veel met de inwoners. Over het algemeen zijn mensen tevreden over hun wijk, buurt of dorp, maar nog niet alles gaat goed. Zo maken wij ons zorgen over de nog altijd drukker wordende Zuiderzeestraatweg, Flevoweg en Eperweg (belangrijke wegen in onze gemeente), over het tekort aan woningen voor met name jongeren en ouderen, over de betaalbaarheid van de energie, over de inclusiviteit in onze lokale samenleving, over de bereikbaarheid van Elburg, over de vergrijzing van de arbeidsmarkt, over eenzaamheid onder jongeren en ouderen, over de ondersteuning aan ouders in hun opvoedingstaak, over de toeristische druk in de zomermaanden op de vesting, over het ontbreken van de vrijheid om ervoor te kiezen al dan niet een aantal zondagen de winkel te openen, …..

Dit kan anders. Dit moet anders. En ook na de verkiezingen blijven wij naar de inwoners luisteren. Dit is voor ons een hele belangrijke taak. Wij zitten namelijk namens u in de gemeenteraad. U bent onze ogen en oren. U denkt niet in termen van oppositie en coalitie; u wilt gewoon prettig in ons mooie Elburg kunnen wonen, werken, leven. U wilt tevreden kunnen zijn. Wij zijn uw stem in de raad. Dit willen wij de komende 4 jaar graag weer zijn.


Lees hier ons volledige programma.